Trappstädning i Stockholm 2021-02-28T19:55:18+00:00

Trappstädning

Att ha ett rent trapphus är något som andra tar för givet, det bara blir rent och snyggt utan att man behöver tänka på det. Det finns människor och företag som ofta ligger bakom att det blir rent, så kallade trappstädningsfirmor. Det finns olika många sådana i olika städer beroende på folkmängd såklart. En mindre stad har färre trapphus och kräver färre städare medan en större stad behöver fler. Det finns till exempel fler städfirmor att välja mellan vid Trappstädning i Stockholm än det finns i en mindre stad.

Trappstädning kan vara både lätt och slitigt

Trappstädning kan vara ett ganska slitsamt och skitigt jobb. Det beror helt på var man städar och hur duktiga de boende är på att själva hålla rent efter sig. Det finns trapphus som ser ut som rena bombnedslag, och det finns trapphus där det redan är så rent att det går på ett kick att utföra ett städjobb. Det här gäller oavsett om det gäller trappstädning i Stockholm eller någon annan stad.

Att arbeta som trappstädare

Man får inte vara rädd för att hugga i och bli lite skitig när man jobbar som trappstädare. Man har dock oftast särskilda arbetskläder och det finns handskar så man behöver inte smutsa ner sina egna kläder eller ta i saker man hittar med händerna. Men annars är det ett fritt och självständigt jobb oavsett om man arbetar med trappstädning i Stockholm eller någon annanstans.

Det är ett uppskattat jobb för det mesta, att vara trappstädare. De allra flesta vill ju ändå ha rena trappor att gå i och tycker att städarna gör ett bra jobb även om man inte alltid vet vem det är som städar då det oftast sker när man själv är på arbetet. Man har ett ganska anonymt jobb på det sättet. Men trivs man med det och att jobba självständigt såväl som i grupp är det ett bra yrke.

Ett självständigt jobb

Vill du arbeta med trappstädning i Stockholm eller i en annan stad är det bra att vara förberedd på vad jobbet innebär och komma fram till om det är ett jobb som passar dig. Är du en hyresvärd eller bostadsrättsförening som vill anlita en städfirma kan det vara bra att kolla upp referenser och titta efter recensioner på nätet. Är du boende kan du hjälpa städarna genom att hålla rent efter dig och plocka upp det du tappar så det blir lättare för dem att städa.